Tort de ciocolata cu banane si frisca

de Corinuta in Torturi, 15 Aug 2010 | 27328 vizualizari

 

Reteta cu numarul 100 mi-am facut-o cadou de ziua mea:)

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de ciocolata cu 3 nivele (eu l-am cumparat)
  • 4 iaurturi de banane
  • 5-6 banane
  • sirop de visine din compot
  • 800 ml frisca
  • 1 plic de gelatina
  • 1 plic de intaritor ptr frisca
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • bucatele de ciocolata ptr ornat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu banane si frisca:

Se inmoaie gelatina. Se amesteca iaurtul cu 2 plicuri de zahar vanilat.Se dizolva gelatina, se amesteca cu iaurtul si se da la frigider sa se intareasca.

Se decojesc bananele si se taie felii.Se insiropeaza pe rand feliile de blat cu sirop de visine si se aseaza pe primul nivel feliile de banane unele langa altele.

Se bate 400 ml de frisca cu mixerul, apoi se amesteca cu iaurtul si se umplu feliile de blat cu aceasta crema. Se pune tortul in frigider ptr aprox. 3 ore.

Se bate restul de frisca cu intaritorul si zaharul vanilat ramas si se imbraca tortul cu ea. Se presara bucatele de ciocolata si se orneaza eventual cu felii de banane. 

Ideea e de aici luata.

Va poftesc cu drag la o feliuta de tort!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu banane si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (82)

Corinuta 1

22.08.2010, 15:12

Multumesc Miha!M-am gandit ca esti plecata....nu te-am mai vazut pe-aici......sa va fie de bine concediul!

Alina26 1

18.07.2013, 17:33

vai cum arata....tare as manca si eu o felie acuma....dar e facuta in 2010..!!!eu nici nu eram..!!!!pe bucataras arata minunat!!!

reisnaor_2006 1

28.10.2014, 17:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti si ciocolata